jueves, 11 de abril de 2013

La fauna del metro
¿Sabíeu que el trajecte de Cornellà Centre fins a Diagonal pot ser interminable? Sobretot quan el teu MP3 s’ha espellat i t’has oblidat el llibre a casa. Llavors es normal que comencis a mirar al teu voltant i deixis volar la teva imaginació.
Jo, per exemple, observo l’home que està assegut a la dreta i devora un entrepà com un salvatge. Les molles cauen per tot arreu. Per un moment me’n recordo del documental que feien per la televisió: -El porc, contràriament al que es pensa, es un dels animals més nets.
Una senyora estira el coll per poder escoltar la conversació d’uns adolescents. Sembla una girafa, però de segur que té més en comú amb un rat penat, per que sembla que es guia pel que sent. Arribem a Pubilla Cases. Un guarda de seguretat puja acompanyat del seu gos. Es curiós, però els dos s’assemblen molt. Si més no, tenen el mateix aire: Només de veure’ls ja vols tocar el dos.
Trec la llibreta del col·legi i començo a fullejar-la.
De sobte succeeix una cosa extraordinària:
¡Segur que no em creureu, però una papallona acaba de pujar al metro de la línea 5 i està volant sobre el meu cap! ¿Alguna vegada heu vist una papallona blava i verda, que es tan gran com la vostre mà? Doncs aquí la teniu.
Un nadó la senyala i crida: -¡Mira, mama! Papapallona...papapallona Tothom, fins i tot el gos, la observen en silenci i amb els ulls com plats.
-PROPERA ESTACIÓ: PLAÇA DE SANTS.
Un músic del metro puja i en veure-la es treu el barret i intenta espantar-la perquè es baixi: -Vine, pequeña, surt a fora, al aire lliure.
 De cop i volta, com si algú hagués premut un botó o encès una llum a dins dels passatgers, tots comencen a moure’s, parlar i intentar ajudar a la papallona.
-No la toqueu o ja no podrà volar -, diu l’home de l’entrepà.
La senyora girafa crida: -¡Amb compte, que encara prendrà mal!
Fins i tot el gos comença a lladrar. Però ningú aconsegueix que surti.
Arribem a Diagonal. Jo me’n vaig... ¡I la papallona també! La veig dirigir-se cap a les escales i la segueixo fins a fora. Se’n va cap a la Pedrera. La perdo de vista entre la multitud.
Quan obro la porta de casa sento la tele encesa. Els meus germans veuen les noticies: -MÉS DE CENT INSECTES EXÒTICS ES VAN ESCAPAR AHIR A LA NIT DE L’HIVERNACLE DE BARCELONA. ES CALCULA QUE....
Somric.
-¿Que et passa?- pregunta en Joan.
Quan els explico l’aventura que he viscut, la meva germaneta diu , tan alegre i innocent com sempre:
-Bé, per les noticies han dit que era estrangera... I segons tu, ha anat cap a la Pedrera... Doncs està ben clar: ¡La papallona volia fer turisme!
Després de tot, pot ser te raó, ¿no?

No hay comentarios:

Publicar un comentario